Vandra på Österlen – på armlängds avstånd

Detta paket passar utmärkt till dig som önskar ett tryggt och säkert paket.

Österlenleden, utnämnd till en av Sveriges 12 signaturleder, och kanske den vackraste av dem alla. Vandra norrut, förbi fiskelägena Baskemölla och Vik, passera Tjörnedala ängar på er väg mot Knäbäckshusen och Stenshuvud. Eller välj den sydliga leden som tar er längs kusten förbi Brantevik, och magiska Gislövshammar.

Vandra tillsammans och ta in den helt speciella atmosfären som finns här på Österlen. Vill ni göra en långvandring eller kanske bara en liten lagom picknictur – vi tipsar om våra favoritsträckor. Ni bor hos oss på korvirkeshotellet Kockska Gården mitt i gamla Simrishamn. På kvällen njuter ni av det österlenska köket på någon av våra favoritkrogar.

Så här tänker vi oss:

  • Ni checkar in hos oss på Kockska Gården  redan på förmiddagen.
  • Vi packar en lätt ryggsäck med goda mackor, termos med kaffe/te samt varsin en vattenflaska att ta med på turen.
  • Gör en dagsutflykt antingen mot norr där ni passerar Vårhallen på er väg mot de gamla fiskelägena Baskemölla och Vik. Eller söderut förbi Brantevik och mytomspunna Gislövshammar. Givetvis delar vi med oss av våra bästa tips om smultronställen och caféer som ni passerar längs vägen.
  • På kvällen avnjuter ni en 3-rättersmenu på en trevlig liten white guide kro i gamla Simrishamn, på bekvämt gångavstånd från Kockska Gården.
  • På morgonen får ni er alldeles egna lilla frukostbricka fylld med lokala delikatesser – bröd, ostar, müsli, mejerier, sylt & marmelader, juicer och mycket annat gott. Avnjutes i frukostmatsalen eller i vår mysiga trädgården – på armlängdsavstånd – eller på rummet om så önskas.

Pris/person i del av dubbelrum från 995:- kr (1 natt).

Pris/person i del av dubbelrum från 1.895:- kr (2 nätter)

Boka direkt via telefon 0414-411755 eller mejla oss på info@kockskagarden.se.

Om ni vill går det givetvis bra att kasta om i paketet så att ni börjar er vistelse hos oss med incheckning och middag och sparar vandringen tills dagen efter. Kommer ni med bil parkerar ni gratis på vår gårdsplan.

 

Ps. Hos oss kan ni köpa, eller bläddra i, Caroline Alesmarks senaste bok Upplev Österlen och dessutom senaste utgåvan av Vandra Skåneleden med Österlenleden.

Bokningsbart: onsdag-lördag (april – juni)

logo kockska gården i Simrishamn

Har du några funderingar eller frågor kring boende på Hotel Kockska Gården i Simrishamn så är du alltid välkommen att kontakta oss, via telefon eller mail.

  • Hotel Kockska Gården, 
Storgatan 25
, 272 31 Simrishamn

  • +46 414 41 17 55

  • info@kockskagarden.se

Scroll to Top